Έχεις προκαλέσει ατύχημα στο παρελθόν;
Σε αυτή την περίπτωση σίγουρα θα ωφεληθείς από το έργο της πρόληψης. Προσπάθησε να δεις τα θετικά αποτελέσματα που θα προκύψουν από την αφήγησης της ιστορίας σου σε άλλους, ειδικά αν βιώνεις ακόμη τις συνέπειες. Μπορεί να σε βοηθήσει ειδικά αν αντιμετωπίζεις προβλήματα μετά το ατύχημα.
Είχες μήπως ‘χάσει’ φίλους από τροχαίο;

Είναι γεγονός ότι τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν την υπ’αριθμό ένα αιτία πρόκλησης θανάτου για νεαρά άτομα κάτω των 25 ετών. Για να αλλάξει αυτό χρειάζεται η βοήθειά σου. Κατά την διάρκεια των θεωρητικών μαθημάτων οδήγησης οι υποψήφιοι οδηγοί πρέπει να ενημερώνονται για την σκληρή πραγματικότητα.
Είσαι θύμα τροχαίου ατυχήματος;

Πιθανά η συμμετοχή σου στην διαδικασία πρόληψης να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τις ψυχολογικές επιπτώσεις από το ατύχημα. Η δική σου ενεργή συμμετοχή στην προσπάθεια να αποτραπούν οι νέοι υποψήφιοι οδηγοί να οδηγούν επικίνδυνα μπορεί να σώσει ζωές.
Σε ικανοποιεί η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο;

Πιθανά να είχες κάποια άμεση ή έμμεση εμπειρία από ατυχήματα με θύματα στην ίδια ηλικιακή ομάδα με εσένα. Μια τέτοια κατάσταση σίγουρα δεν μπορεί να σε έχει αφήσει ασυγκίνητο. Μέχρι τώρα το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε διαβάζοντας για το θάνατο ενός νέου σε τροχαίο ήταν απλώς να μονολογήσουμε λέγοντας «κρίμα». Μπορείς όμως να φανταστείς πόσο μπορεί να βοηθήσει η μεταφορά της προσωπικής σου εμπειρίας στους νέους οδηγούς;